Για να μην σε «πονάει» το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου σου, μην κάνεις αυτά τα λάθη!

Για να μην σε «πονάει» το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου σου, μην κάνεις αυτά τα λάθη!

Η ελλιπής γνώση και έρευνα και κατά συνέπεια η κακή επιλογή της εταιρείας που θα ασφαλίσει το όχημά σας έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνεται ακριβά ασφάλιστρα.

Οι περισσότεροι οδηγοί δίνουμε πολύ μικρότερη σημασία στο ασφαλιστήριο που πληρώνουμε για το αυτοκίνητό μας, από ό,τι θα έπρεπε. Μέγα λάθος γιατί τις περισσότερες φορές το πληρώνουμε ακριβά! Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε είναι τα εξής:

Ανεπαρκής έρευνα αγοράς!
Μην αφήνετε για τελευταία στιγμή την ανανέωση της ασφάλειας σας. Αντιθέτως κάντε με το πάσο σας μια ενδελεχή έρευνα αγοράς για να βρείτε τις ασφαλιστικές καλύψεις που επιθυμείτε και ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Φροντίστε να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά, ώστε όταν πλησιάζει η ημερομηνία ανανέωσης να έχετε ήδη αποφασίσει από ποιες ασφαλιστικές θα πάρεις προσφορές και εν συνεχεία να επιλέξετε την πιο συμφέρουσα για εσάς!

Μην στέκεστε μόνο στην τιμή
Συνηθισμένο είναι και το φαινόμενο να επιλέγει κανείς την ασφάλεια του αυτοκινήτου του, μόνο με βάσει το κόστος αυτής, τακτική που έχει αποδειχθεί λανθασμένη αρκετές φορές στην πράξη, αφού το χαμηλό κόστος μπορεί να σημαίνει και λιγότερες καλύψεις, για ζημιές που είναι πιθανό να κοστίσουν μια περιουσία σε ενδεχόμενο ατύχημα.

Προβείτε στην απαραίτητη αναπροσαρμογή
Τι εννοούμε; Απλό! Πήρατε καινούργιο το αγαπημένο σας αυτοκίνητο, το ασφαλίσατε για κλοπή και καλά κάνατε. Φροντίστε όμως τώρα που έχουν περάσει 5 χρόνια από την αγορά του να αναπροσαρμόσετε το ασφάλιστρο βάση της αξίας του αυτοκινήτου. Όσο πιο παλιό είναι αυτό, τόσο μικρότερο θα πρέπει να είναι και το κόστος της εν λόγω κάλυψης.

Αξιολογήστε τους κινδύνους και επιλέξτε ανάλογα
Προνοήστε την επιπλέον κάλυψη στο ασφαλιστήριο σας, για να μην αποδειχτεί εκ των υστέρων ότι σας χρειαζόταν. Αν είστε των ταξιδιών είναι αρκετά πιθανό να αποκτήσετε ένα ραγισμένο παρμπρίζ από κάποιο πετραδάκι που πετάχτηκε. Το κόστος αντικατάστασης ανάλογα το μοντέλο είναι αρκετό. Ενώ αν έχετε μια θραύση κρυστάλλων έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
Αντίστοιχα αν δυστυχώς είχατε ένα ατύχημα κι ό έτερος εμπλεκόμενος δεν συμφωνεί ως προς την υπαιτιότητα, η Νομική προστασία θα σας λύσει τα χέρια χωρίς να αιμορραγήσετε οικονομικά με έξοδα δικηγόρων.

Δείτε τι προσφέρει η οδική βοήθεια που έχετε
Μπορεί οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες να παρέχουν δωρεάν Οδική Βοήθεια, αυτό δεν μεταφράζεται ότι θα σας καλύπτει και για κάθε πιθανή ανάγκη του οδηγού. Για παράδειγμα θα πρέπει να ελέγξετε ότι θα μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτή και σε βλάβες μηχανικών μερών του αυτοκινήτου και όχι μόνο σε ένα πιθανό ατύχημα.

Πρέπει να είναι στο Φιλικό Διακανονισμό
Επιβάλλεται θα λέγαμε η ασφαλιστική που έχετε επιλέξει, να συμμετέχει κανονικά στο Φιλικό Διακανονισμό, ώστε αν συμβεί κάποιο ατύχημα με όχημα ασφαλισμένο σε άλλη ασφαλιστική που εντάσσεται επίσης στο σύστημα φιλικού διακανονισμού, να αναλάβει η δική σου ασφαλιστική την αποζημίωση, ώστε για να γλιτώσεις την όποια ταλαιπωρία.