Έγινε το τροχαίο, τώρα τι κάνεις;

Δυστυχώς όταν κινείσαι στους δρόμους με το όχημα σου, είναι τρομερά πιθανό να εμπλακείς σε ένα τροχαίο ατύχημα. Ευτυχώς όμως έχεις την ασφαλιστική σου (επιβάλλεται άλλωστε) η οποία θα σε βοηθήσει να ξεμπλέξεις αναίμακτα από την όλη διαδικασία. Τι θα πρέπει να προσέξεις όμως εσύ;

Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξετε αν υπάρχουν τραυματίες. Αν δυστυχώς υπάρχουν καλείτε άμεσα τις πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία την Αστυνομία και περιμένετε στο σημείο για να ενημερώσετε τους άνδρες της Τροχαίας για τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Μετακινήστε τα οχήματα σε ασφαλές σημείο, αλλά πριν φωτογραφίστε τα

Ειδικά σε περίπτωση που το ατύχημα έγινε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ή σε σημείο που δεν υπάρχει καλή ορατότητα (π.χ.  πάνω σε κάποια στροφή) θα πρέπει να φροντίσεις εσύ αλλά και ο οδηγός του άλλου οχήματος να μεταφερθούν και τα δύο σε σημείο που δεν θα αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Όμως για να διασφαλιστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο, πριν τα μετακινήσετε βγάλτε φωτογραφίες. Θα σας χρειαστούν μιας και αποτελούν χείρα βοηθείας στην εκτίμηση της υπαιτιότητας.

Καλέστε την φροντίδα ατυχήματος

Είναι μια κάλυψη που πρέπει να την έχετε εντάξει στο συμβόλαιό σας. Καλέστε την και ακολουθήστε τις οδηγίες τους.

Κρατάτε τα στοιχεία των εμπλεκομένων